Telephelyek

Cím: 5502 Gyomaendrőd, Blaha Lujza utca 21.

Az 1930-ban épült Római Katholikus Népház az endrődi katolikus egyházközség fenntartásában működött és szolgálta a község lakóinak kulturális igényeit. Innen indult a KALOT szervezet, mely szervezte a fiatalság közművelődését és oktatását. Jelenleg közművelődési színtérként várjuk a művelődni vágyókat.

Cím: 5502 Gyomaendrőd, Blaha Lujza utca 21.

Otthonos és összkomfortos, 33 fő elszállásolására alkalmas szálláshely. Jól felszerelt konyha, ebédlő, wifi elérhetőség, saját parkoló, az udvaron fedett pihenő terasz, és közösségi programokhoz jól használható kemence szolgálja vendégeink kényelmét.

1. szoba (mozgáskorlátozottak számára felszerelt): 1 fő+1 fő férőhely

2. szoba: 3 fő+ 2 fő férőhely

Cím: 5502 Gyomaendrőd, Szent Antal utca 3.

1903-ban fogadalomból épült Szent Antal kenyerének sütőháza, mely országosan is egyedülálló kulturális emlék. Az épületben található búbos kemence a térség kenyérsütési hagyományaira épült, de a közös programok során is nélkülözhetetlen. A foglalkozásokon a gyerekek eredeti recept alapján süthetnek kelt tésztát, amit ajándékba haza is vihetnek.

Cím: 5502 Gyomaendrőd, Sugár út 20.

A tájház néprajzi gyűjteménye  a XIX. század végi endrődi paraszti életet mutatja be. A múzeumlátogatás mellett érdekes kézműves - és múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várjuk a látogatókat.

Cím: 5500 Gyomaendrőd, Zrínyi Miklós utca 2.

A gyomai városrész sajátos népi építészeti stílusát reprezentálja a Gyomai- Táj- és Alkotóház nádtetős parasztháza.

Az épület jelenleg nem látogatható!

Cím: 5502 Gyomaendrőd, 7701/1 hrsz. (Templom-zug)

A látogatóközpontban a Körösök szabályozását, élővilágát, valamint a halászat történetét bemutató interaktív kiállítás biztosítja a szórakoztató ismeretszerzést, az udvaron pedig egy szabadtéri kiállításon különféle halászati eszközöket tekinthetnek meg. A foglalkozásokon vízparti növényekből készíthetnek népi játékokat a gyerekek.

Múzeumpedagógiai foglalkozások:

Cím: 5502 Gyomaendrőd, Mester utca 19.

A Nagylaposi Klubház Gyomaendrőd külterületén működő közösségi terünk, ahol a tanyasi embereknek nyújtunk kulturális és szociális szolgáltatásokat.